Hyves en Buienradar lopen in

Hyves en Buienradar zijn de sterkst groeiende websites in Nederland. Google.nl is nog steeds de meest bezochte pagina, maar vriendensite Hyves en Buienradar.nl lopen in de eerste helft van 2008 sterk in.

Dat bleek vandaag uit een onderzoek van onderzoeksbureau Multiscope. In de top 20 van de eerste helft van dit jaar steeg Hyves van de achtste naar de tweede plaats. Buienradar is de hoogste nieuwe binnenkomer en komt van niets op de vijfde plaats in de ranglijst. Ook Relatieplanet.nl (11) en Schoolbank.nl (20) hebben voor het eerst een plaats in de top 20 bemachtigd. Andere groeiers zijn Live.com (3), 9292ov.nl (13) en Rtl.nl (17).

De meest opvallende daler is volgens Multiscope Startpagina.nl. Die website moest zijn tweede positie afstaan aan het populaire Hyves en zakte naar een zesde plek. Ook onder meer Marktplaats (van 3 naar 4), Postbank (van 6 naar 8) en NU (10 naar 14) moesten bezoekers inleveren. Planet.nl, Msn.nl en Kpn.com wisten hun notering in de top 20 van 2007 dit jaar niet vast te houden.