Straf voor stalkende stoeppoeper

Een 42-jarige inwoner van Capelle aan den IJssel is gisteren veroordeeld tot 70 dagen cel en een werkstraf wegens het stalken en bedreigen van zijn ex. Zo scheet hij op de stoep voor de woning van zijn ex-vrouw in de Rotterdamse wijk Oosterflank en legde hij daar een dildo neer. 

''Het ergste daarvan is nog dat de vrouw de stront moest opruimen om het weg te krijgen. Heel vernederend'', aldus de officier van justitie. De trottoirpoeper is al eerder veroordeeld tot 100 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke celstraf voor het stalken van de moeder van zijn kind. Toch bedreigde hij haar opnieuw in een dronken bui met de dood en belde haar tot dertig keer per dag. Zelfs vanuit de gevangenis.

De stalker zei dat hij inmiddels een nieuwe vriendin heeft die in België woont en dat hij bij haar wil intrekken.  Dat moest hij vooral doen vond de rechter.  ''Dan moet je ook weggaan en nooit meer terugkomen. Alleen om de werkstraf uit te voeren'', aldus  de politierechter. In totaal moet de man 160 uur werkstraf verrichten. De 70 dagen cel heeft hij al in voorarrest uitgezeten.

Met dank aan Mowiek voor de submit.