Meisjes zwanger na sluiten pact

Op een school in Glouchester in de Amerikaanse staat Massachusetts, zijn opmerkelijk veel jonge meisjes tegelijkertijd zwanger. Zeventien meisjes van nog geen zestien jaar oud, dat zijn vier keer zoveel zwangerschappen als de school normaal per jaar kent, verwachten een kindje.

De reden van de zwangerschappen kan directeur Joseph Sullivan niet vertellen. Sommige volwassenen geven veelgeziene films als Juno en Knocked Up de schuld voor het romantiseren van jonge, ongetrouwde moeders. Het lijkt erop dat de meisjes een pact gesloten hebben om allemaal tegelijkertijd zwanger te zijn en hun kinderen samen op te kunnen voeden.

In oktober van dit jaar werd er door de school aan de bel getrokken toen opmerkelijk veel meisjes een zwangerschapstest aanvroegen. In mei waren een aantal scholieren al een paar keer terug geweest voor de test. Volgens de directeur van de school leken sommige meiden ook extreem teleurgesteld als ze niet zwanger bleken.

De meisjes die het pact sloten om allemaal tegelijkertijd zwanger te raken, willen niet geïnterviewd worden. Ook hun ouders weigerden dit. Een oud-leerlinge van de school, Amanda Ireland, denkt dat ze wel weet waarom de meisjes zwanger zijn geraakt. Zelf is de 18-jarige Amanda in haar eerste jaar bevallen van een kindje. Zij merkte op hoe de meisjes die nu zwanger zijn haar regelmatig in de hallen op school benaderden en opmerkten dat zij echt geluk had dat ze een baby had. Volgens Amanda zijn de meisjes zwanger geraakt zodat ze iemand hebben die onvoorwaardelijk van ze houdt. "Ik heb nog proberen uit te leggen dat het moeilijk is je geliefd te voelen als een kind om drie uur 's nachts schreeuwt om gevoed te worden," aldus Amanda.

De school is nu aan het kijken welke mogelijkheden ze nog hebben om de seksuele voorlichting op school uit te breiden en om anticonceptiemiddelen uit te delen. Daarnaast gaan ze kijken hoe het verder moet met de opvang voor de baby's als de meiden na de zomervakantie weer naar school moeten.

Met dank aan Vibromass en Omied voor de submit.