Eendjes gered na angstig rioolavontuur

Zes jonge eenden hebben angstige uren doorgebracht in een Engels riool. Op een onbekende plek belandden de eendjes zonder hun moeder in het riool en ze werden pas gered nadat ze ondergronds zeker kilometers hadden afgelegd. De redding hebben de eendjes te danken aan de liefde en vastberadenheid van hun moeder die zelf vele gevaren heeft weten te ontwijken.

Oplettende omstanders zagen de moedereend urenlang zitten bij een riooldeksel. In eerste instantie konden zij geen reden zien of bedenken om poolshoogte te nemen, maar toen men de jonge eendjes hoorde piepen, werd er gelijk een reddingsactie op touw gezet. Uiteindelijk zijn de eendjes met een visnet uit het riool gehaald, waarna ze weer werden herenigd met hun moeder. De redders in nood hebben de eenden weer uitgezet in een grote vijver nabij het vliegveld van Newcastle.

De redders hebben geprobeerd te achterhalen waar de eendjes van hun moeder werden gescheiden, maar de exacte plek kan men niet met grote zekerheid aangeven. Vast staat wel dat de rioolbuis, waarin de eendjes gevonden zijn, in de omgeving slechts enkele bovengrondse afvoerputjes kent. De eenden zijn letterlijk kilometers lang van elkaar gescheiden geweest en de moeder heeft een ware 'stormbaan' moeten lopen om haar kroost te kunnen blijven volgen. Zo moest zij diverse wegen, een drukke rotonde, een spoorweg en diverse openbare terreinen oversteken.

Peter Elliott, één van de redders, was verbaasd over de vastberadenheid van de moeder. Voor hem en de eenden was het een ongelofelijk avontuur waarin het moederlijke instinct centraal stond. Hij gaf aan dat de moeder niet van de zijde van haar kroost week totdat ze werden gered. Hierdoor was hij extra blij dat ze de eendjes met de moeder konden herenigen.