Belg schuldig aan verkrachting en moord meisjes

De Belg Abdallah Aid Oud is dinsdag door een jury in Luik schuldig bevonden aan het ontvoeren, verkrachten en vermoorden van de stiefzusjes Stacy Lemmens (7) en Nathalie Mahy (10) in de zomer van 2006. Woensdag wordt zijn straf bekendgemaakt.

De jury had na een twee weken durend proces slechts een dag nodig om tot haar oordeel te komen. De advocaten van Aid Oud hielden tot in hun slotpleidooi vol dat hun cliënt volstrekt onschuldig is.

De stoffelijke resten van de meisjes werden eind juni 2006 na een zoektocht van drie weken in een afwateringskanaal teruggevonden, niet ver van het café waar ze met familie een buurtfeest hadden bezocht en voor het laatst waren gezien. Hoewel niemand heeft gezien dat Aid Oud de meisjes weggevoerd heeft, komen textielsporen op de kleren van de kinderen overeen met die op kleding van de verdachte.

Ook heeft DNA-onderzoek uitgewezen dat haren op de kleren van Aid Oud overeenkomen met die van Stacy. Bovendien tonen plantenresten op de broek van Aid Oud gelijkenis met de planten die bij de vindplaats van de meisjes groeiden, aldus onderzoekers. De aanklagers zeggen dat Aid Oud op de bewuste avond in de buurt was en dat zijn vriendin serveerster was in het café waar het buurtfeest gehouden werd.

Aid Oud werd eind 2005 ontslagen uit een psychiatrische inrichting waar hij op de gesloten afdeling verbleef nadat hij voor een tweede keer veroordeeld was voor kinderverkrachting.