Haags gezin opgeschrikt door brand tijdens voetbal

In een woning in Den Haag is zaterdagavond brand uitgebroken, terwijl de bewoners in de tuin naar de voetbalwedstrijd tussen Portugal en Turkije aan het kijken waren. Stroomuitval leidde ertoe dat het vuur werd ontdekt, waarna twee slapende kinderen op tijd uit bed konden worden gehaald. Er zijn geen gewonden.

Meerdere omwonenden hadden al alarm geslagen, omdat de vlammen uit een lichtkoepel op de zolderverdieping van het pand aan de Van Boetzelaerlaan sloegen. De brand brak rond 22.30 uur uit en was binnen een halfuur onder controle.
De Hulpverleningsregio Haaglanden laat weten dat een kamer is uitgebrand en dat de rest van de zolder zwaar beschadigd is geraakt. De begane grond en eerste verdieping liepen door rook, roet en water ook schade op. De totale schade aan de woning wordt aanzienlijk genoemd.

De bewoners hebben niet thuis kunnen slapen. Metingen leerde de brandweer dat er geen koolmonoxide is vrijgekomen. Buren aan weerszijden moesten buiten wachten tot daar duidelijkheid over was. Een oorzaak van de brand is nog niet bekendgemaakt.