Staking maakt het busreizigers weer lastig

Ook vandaag wordt het weer lastig voor reizigers die willen reizen met de bus. Voor de derde dag op rij leggen buschauffeurs in grote delen van het land het werk neer.

De werkgevers Connexxion, Arriva en Veolia kwamen gisteravond tevergeefs met een nieuw loonbod, het derde in ruim een maand tijd. De buschauffeurs voeren al een maand lang actie uit onvrede over de opstelling van de werkgevers bij de onderhandelingen over een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst.

De werkgevers bieden sinds gisteravond een structurele loonsverhoging van 5 procent over een periode van twee jaar. Ook bieden ze in totaal 3 procent extra loon op incidentele basis. Deze loonsverhoging kan structureel worden, als de deelnemers aan de cao-onderhandelingen het eens kunnen worden over een meer flexibele vorm van werken, een afkoopregeling voor atv-dagen en aangepaste roosters.

De vakbonden reageerden gisteravond weinig enthousiast op het nieuwe loonbod. CNV-bestuurder Wyb Kusters sprak van "een ontzettende gemiste kans".

Het blijft de vraag wanneer deze bussen weer gaan rijden.