Gewonden bij ongeluk met volle touringcar

Bij een aanrijding tussen een vrachtwagen en een volle touringcar op de A67 bij Eindhoven zijn vanochtend rond half tien meerdere personen zwaargewond geraakt. Een politiewoordvoerster heeft dat gemeld.

Om hoeveel slachtoffers het gaat is niet duidelijk. Politie, brandweer, ambulances en een traumahelikopter zijn uitgerukt. Volgens berichten zit de buschauffeur bekneld en zijn ook vier personenauto's betrokken bij de aanrijding. Het ongeluk gebeurde in westelijke rijrichting. De A67 is in de richting van België helemaal afgesloten. Achter het ongeval staat een file van 12 kilometer. Richting Venlo is de linkerrijstrook dicht, aldus de ANWB.

Update 12:25 uur: Inmiddels is bekend geworden dat één van de slachtoffers van de botsing overleden is. Twee andere personen zijn zwaargewond geraakt en 27 andere inzittenden raakten lichtgewond.

De gewonde passagiers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De overige inzittenden van de bus zijn inmiddels opgevangen in Hotel Eindhoven. De touringcar, met een Italiaans kenteken, botste vanochtend achterop een Poolse vrachtwagen.  

Met dank aan lizardtattoo voor de submit.