Oefennederlaag voor olympisch elftal

Het olympisch voetbalelftal is vandaag slecht begonnen aan het vierlandentoernooi in Zweden. De ploeg van bondscoach Foppe de Haan verloor in Trelleborg met 2-1 van Frankrijk.

Bij rust keek Nederland al tegen een achterstand van 2-0 aan. Loïc Remy bracht de Fransen na vier minuten aan de leiding. De aanvaller kon aan de rechterkant ongehinderd richting het doel van Kenneth Vermeer lopen: 1-0. Kort voor de pauze kreeg dispensatiespeler Barry Opdam na een overtreding een strafschop tegen. Yohan Cabaye maakte de tweede treffer.

In de tweede helft toonde Oranje enige verbetering. Na een goede actie van invaller Jeremain Lens scoorde Roy Makaay een klein kwartier voor tijd tegen: 2-1. Verder kwam het olympisch elftal niet.