Inval in megacoffeeshop Terneuzen

Coffeeshop Checkpoint in Terneuzen is dinsdagavond opnieuw doorzocht door justitie. Tegen de coffeeshop loopt een strafrechtelijk onderzoek. Bij de inval wordt de voorraad van Checkpoint onder de loep genomen, meldt het Openbaar Ministerie.

Vorig jaar juni deed de politie ook al een inval in Checkpoint, een van de grootste coffeeshops van Nederland. Toen werden 5,1 kilo softdrugs en 1600 voorgedraaide joints gevonden. In een pand dat door de coffeeshop als opslagplaats werd gebruikt, stuitte de politie op nog eens 92,2 kilo softdrugs en ruim 6400 voorgedraaide joints. De landelijk maximumnorm van vijfhonderd gram werd daarmee vele malen overschreden.

De gemeente Terneuzen maakte vrijdag bekend de coffeeshop voor een halfjaar te willen sluiten. De inval van het OM staat los van dit voornemen van de gemeente. Een tweede coffeeshop in Terneuzen, Miami, is tot op heden buiten schot gebleven. De horecagelegenheden ontvangen samen gemiddeld zo'n 2300 tot 2900, voornamelijk Belgische en Franse bezoekers per dag.