Mosley-seksschandaal krijgt staartje

Het ‘nazi-orgie’-seksschandaal dat de voorzitter van de Internationale Autosportfederatie (FIA), Max Mosley, in opspraak bracht, heeft een onvoorzien staartje gekregen. De vrouw van een lid van de Britse geheime dienst, MI5, blijkt namelijk een van de aanwezige prostituees geweest te zijn.

Beelden van de vijf uur durende orgie verschenen op het internet. Hierop zou onder andere te zien zijn hoe Mosley de vijf aanwezige hoeren, allen gekleed als nazi of concentratiekampgevangenen, in het Duits bevelen gaf en zich liet slaan met een zweep.

Volgens bronnen was het de vrouw van de MI5-officier die het verhaal aan de pers verkocht heeft. Met deze nieuwe onthulling doen ook geruchten de kop op over mogelijke betrokkenheid van MI5 bij het schandaal. De dienst werd al eerder in verband gebracht met het bespioneren van Mosleys vader, een Britse fascistenleider tijdens de Tweede Wereldoorlog.

MI5-Directeur Jonathan Evans ontkent echter iedere betrokkenheid. De organisatie heeft een onderzoek gestart naar de betreffende officier, die inmiddels de dienst verlaten heeft. Uit dit onderzoek moet blijken of de man afwist van het bijbaantje van zijn vrouw, en, als dit inderdaad het geval is, in hoeverre hij erbij betrokken was.