Voetbal: Uitslagen play-offs ronde 2

SC Heerenveen heeft vandaag in Breda een ticket voor de UEFA Cup weten te bemachtigen. De Friezen, die de eerste wedstrijd wonnen, hadden aan een gelijkspel genoeg. NEC won van FC Groningen en mag het nu opnemen tegen NAC Breda om het laatste UEFA Cup-ticket. Die wedstrijden worden komende week gespeeld.

In de Euroborg trok NEC aan het langste eind. De Nijmegenaren wonnen de eerste wedstrijd al met 1-0, en zondag werd wederom gewonnen. FC Groningen keek al vroeg tegen een achterstand aan, nadat Holman al in de vijfde minuut scoorde. De formatie van Ron Jans zat beter in de wedstrijd dan bij de heenwedstrijd, maar kon niet voorkomen dat NEC in de blessuretijd van de eerste helft nogmaals scoorde. Vadócz zette de 2-0 op het bord. Na de rust wist Berg voor Groningen nog te scoren met het hoofd. De bezoekers hadden echter het laatste woord, en Davids scoorde de laatste treffer van de wedstrijd, 3-1.

In Breda kreeg NAC vandaag Heerenveen op bezoek. De Friezen stonden er goed voor, ze wonnen de heenwedstrijd met 2-0. NAC Breda, dat een zeer goed seizoen draaide, wist in de play-offs nog niet te overtuigen. Het kwam vandaag nog wel op voorsprong via Idabdelhay, maar zag de voorsprong door twee doelpunten van Sibon omgebogen worden in een achterstand. In de 84e minuut maakte Veenstra weer gelijk, maar het mocht niet meer baten. De Friezen verdienen hiermee een ticket voor de UEFA-Cup, NAC Breda zal het moeten opnemen tegen NEC om het laatste ticket.