Weer drie zelfmoorden met gifdampen in Japan

In Japan hebben weer drie mensen zelfmoord gepleegd door huishoudmiddelen te mengen en de giftige dampen in te ademen. Het gaat ditmaal om drie mannen van achter in de twintig, begin dertig. De drie werden maandag dood in een auto aangetroffen. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

In april maakten meer dan vijftig Japanners op deze manier een eind aan hun leven. De politie probeert nu de websites aan te pakken waarop wordt uitgelegd hoe je de middelen moet mengen. De methode wint enorm aan populariteit, hoewel deze gevaarlijk is voor anderen. Ook andere mensen kunnen immers ongewild met de giftige dampen in contact komen. Op de auto waarin het drietal maandag werd gevonden was een papier geplakt waarop werd gewaarschuwd voor giftige dampen.

Het aantal zelfmoorden in Japan is al jaren alarmerend hoog. In 2006 sloegen 32.155 mensen de hand aan zichzelf. In 1998 pleegden voor het eerst meer dan dertigduizend mensen zelfmoord in het land. Vanwege de economische malaise waren veel Japanners toen werkloos, bankroet en wanhopig. De overheid besteedt omgerekend zo'n 140 miljoen euro aan zelfmoordpreventie.