Zware aardbeving (7.8) in China

Een zware aardbeving heeft de centraal gelegen Chinese provincie Sichuan getroffen. Het epicentrum lag ongeveer honderd kilometer verwijderd van de stad Chengdu. Volgens het Amerikaanse geografisch instituut (USGS) had de beving een kracht van 7.8 op de Schaal van Richter. Inmiddels is er ook een zware naschok met een kracht van 6.0 geregistreerd.

De beving was zo krachtig, dat deze in grote delen van Azië werd gevoeld. Ruim 1.500 kilometer verder, in de Chinese hoofdstad Beijing, werd de beving ongeveer een minuut waargenomen. Een correspondent van CNN zegt dat het gebouw waarin hij zich bevond heen en weer stond te schudden. In de Thaise hoofdstad Bangkok, op het eiland Taiwan, in Vietnam en Hong Kong was de beving ook duidelijk te voelen.

Voor zover bekend zijn er nog geen meldingen van slachtoffers en schade gemaakt. Een geoloog van het USGS zegt dat een beving met een dergelijke kracht voor erg veel schade kan zorgen, zeker omdat in het getroffen gebied veel mensen wonen, alleen al twee miljoen in Chengdu. Omdat de beving aan de oppervlakte van de aarde plaatsvond, is de kans op schade aan gebouwen die niet in de directe omgeving van het epicentrum staan echter klein.

 

Voor meer nieuws over aardbevingen kijk je natuurlijk op het FOK!Forum

Submitter:  Bron: ANP / CNN