Voetbal: Uitslag FC Twente - Ajax

FC Twente is erin geslaagd om te winnen van Ajax. Het duel, dat in Emmen werd gespeeld, eindigde in 2-1. De return wordt volgende week gespeeld in de Amsterdam ArenA. De club die als winnaar uit de strijd komt krijgt een ticket voor de voorronde van de Champions League.

In de eerste tien minuten had Ajax een penalty moeten krijgen maar scheidsrechter Haverkort zag de handsbal van Braafheid over het hoofd. In de minuten die volgden zorgden de Amsterdammers voor meer gevaar, maar Twente had een veldoverwicht. Vlak voor rust maakte Suárez de 0-1 na een mooi een-tweetje met Perez.

Na de pauze kwam Ajax niet in de problemen, tot Vertonghen de bal tegen de hand kreeg en N'Kufo vanaf elf meter scoorde. Vervolgens ging FC Twente op zoek naar meer en kon N'Kufo ook de 2-1 tegen de touwen schieten. In de slotfase slaagde Ajax erin om de schade beperkt te houden, met het oog op de wedstrijd die volgt.