'Jongeren willen hun pasfoto terug'

De site ikwilmijnpasfototerug.nl wil een petitie opstellen en aanbieden aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat Tineke Huizinga. Ze willen namelijk dat de overheid alle honderdduizenden pasfoto's die sinds 2005 zijn ingeleverd voor de OV-chipkaarten teruggeeft aan de studenten.

Eén pasfoto kost omgerekend al snel twee euro, in totaal hebben de studenten sinds 2005 ongeveer voor vier miljoen euro geïnvesteerd in de OV-chipkaart. Deze kaart moet in 2009 alle andere vervoersbewijzen overbodig maken. Echter is de invoering van de kaart ernstig vertraagd. Eerder deze week kwam nog naar buiten dat de Tweede Kamer door wil gaan met de invoering van de OV-chipkaart.

Met de steun van alle studenten hopen de initiatiefnemers achter de site de benodigde 40.000 handtekeningen voor een zogenaamde burgerinitiatief op te halen. Met dit initiatief kan er worden afgedwongen dat er in de kamer over gepraat zal worden. Ze hopen hiermee de overheid te stimuleren om zorgvuldiger met projecten als de OV-chipkaart om te gaan.