Politie kijkt mee in supermarkt

In de regio Amsterdam-Amstelland kan de politie voortaan live mee kijken in de supermarkten. Beelden van bewakingscamera's in de supermartken worden bij een overval of inbraak direct doorgeschakeld naar de meldkamer van de politie.

Een proef met de live-verbinding zal plaats vinden in alle 39 winkels van Dirk van den Broek in de regio Amsterdam. Niet alleen de supermarkten, maar ook de slijterijen, drogisterijen en D-reizen van dit concern zullen met de camera's worden uitgerust. De afdeling Security Management van Dirk van den Broek legt uit dat de politie aan de hand van de beelden kan bepalen of er actie ondernomen dient te worden, en zo ja welke.

Wanneer de samenwerking succesvol blijkt, kan deze het begin zijn van een brede ontwikkeling. "Als Dirk van den Broek die techniek kan toepassen, dan kunnen andere bedrijven dat ook. Als dat leidt tot effectievere opsporing, zal niemand daar bezwaar tegen hebben. Er zal alleen moeten worden bekeken of de capaciteit van onze meldkamer dat wel aan kan," aldus een woordvoerder van de politie. 


Met dank aan Pjet voor de submit