Voetbal: Uitslagen play-offs ronde 1

De competitie is inmiddels afgelopen, maar er wordt nog gevoetbald in het kader van de play-offs. FC Twente deed goede zaken en won van NAC Breda. Ajax won de uitwedstrijd bij SC Heerenveen en het duel tussen FC Utrecht en FC Groningen eindigde onbeslist. NEC heeft de stijgende lijn voortgezet en won bij Roda JC. Hieronder een overzicht van de heenwedstrijden.

FC Twente lijkt de finaleplaats binnen te hebben. De wedstrijd, die in Emmen werd gespeeld, werd met 3-0 gewonnen door de Tukkers. Na een half uur spelen maakte Wielaert het eerste doelpunt. FC Twente had al eerder afstand moeten nemen maar N'Kufo, Wilkshire en Denneboom schoten op de paal. Denneboom en Huysegems waren later wel trefzeker. NAC-spelers Stam en Mtiliga zijn bij de return niet inzetbaar want zij gingen met een rode kaart het veld af.

Ajax heeft de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen weten te winnen. In de eerste helft speelden de Friezen veel op de helft van Ajax, maar de grootste kansen waren aan de andere kant van het veld. Suárez miste oog in oog met doelman Van Dijk, Perez raakte de paal en Rommedahl schoot even later op de lat. In de tweede helft opende Suárez de score na een uittrap van Stekelenburg. Heerenveen kwam via Sibon langszij na een grote fout van Heitinga, maar de verdediger wist later te scoren met het hoofd: 1-2.

FC Groningen heeft op de valreep gelijkgespeeld tegen FC Utrecht. In de eerste helft kwamen de Domstedelingen verdiend op voorsprong door een doelpunt van Schaken. Drie minuten later verdubbelde Nelisse de score met een hard schot. Na de pauze startte Groningen goed en dat resulteerde in de 1-2 van Lovre.In de blessuretijd kopte Levtsjenko de gelijkmaker binnen. Dickoh (tweede geel) en Lovre (slaande beweging) waren op dat moment al van het veld gestuurd.

NEC heeft een grote stap gezet op weg naar de tweede ronde van de play-offs. In de eerste helft oogde Roda JC moe en inspiratieloos. Hierdoor konden de Nijmegenaren eenvoudig combineren. Alleen Holman wist het net te vinden namens NEC. In de tweede helft ging Roda fel van start en dat ging gepaard met veel overtredingen. Senden moest het veld verlaten en vervolgens kreeg vooral Lens namens NEC grote kansen. Het duel werd nog even stilgelegd wegens kwetsende spreekkoren, maar er werd niet meer gescoord.