17 procent singles vindt liefde op community

Zeventien procent van de singles zegt weleens een nieuwe liefde over te hebben gehouden door op een online community of profielensite rond te hangen. Dat blijkt uit onderzoek van Singlessite.nl. "Toch is het niet de insteek van de singles om liefde te vinden op een community", zei onderzoekster Monique Johann gisteravond in FOK!radio . "Ze zijn vooral nieuwsgierig hoe andere mensen contacten leggen en met hun vrienden omgaan. Oftewel: gewoon kijken wat andere mensen doen."

Vooral Hyves en Schoolbank zijn populair. "We hebben niet specifiek naar FOK! gevraagd, maar het zal bij jullie zeker wel gebeuren", zegt Johann. 82 procent van de singles kiest een community of profielensite boven een datingsite. "Het vinden van een nieuwe liefde heeft niet de hoogste prioriteit volgens de singles. Toch zegt 32 procent van hen het prettiger te vinden om via een online community nieuwe mensen te leren kennen dan via een datingsite." Ongeveer de helft van de singles heeft zich wel aangemeld op een datingsite.

De ware vinden via internet heeft niet de voorkeur. "Het liefst zouden ze een nieuwe partner vinden in het normale sociale leven zoals in de sportschool of bij de bakker om de hoek." Volgens Johann komt dat niet omdat ze zich schamen om via internet iemand te vinden. "Dat taboe is er wel vanaf, maar niet voor iedereen. Er is een grote groep die het liefst iemand in het dagelijkse leven ontmoet."