Voetbal: Liverpool en Chelsea in evenwicht

De eerste wedstrijd in de halve finale van de Champions League, tussen Liverpool en Chelsea, is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De twee Engelse clubs ontmoetten elkaar vanavond op Anfield Road. De return van de wedstrijd is op 30 april. Morgenavond wordt de andere halve finale gespeeld, tussen Barcelona en Manchester United.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op, al waren de beste kansen voor Liverpool. Kuyt glipte door de buitenspelval en kwam alleen voor keeper Cech, maar tot een doelpunt kwam het niet. Ook Fernando Torres slaagde er niet in de keeper van Chelsea de verschalken. Vlak voor rust kwam er toch nog de voorsprong voor Liverpool. Kuyt kreeg een voorzet van zichzelf terug in de zestien en kwam half vallend tot score.

In de tweede helft nam Chelsea meer het initiatief, maar bleven de beste kansen voor Liverpool. Een schot van Babel ging ruim naast. De eerste goede kans van de ploeg uit Londen kwam van Malouda, via een been van Liverpool kwam er niet meer dan een corner uit. Vijf minuten voor tijd kon Gerrard de wedstrijd beslissen, maar wederom stond Cech in de weg. Liverpool leek de zege binnen te hebben, maar vier minuten in blessuretijd ging het alsnog mis. Chelsea zette een laatste aanval op waarna Riise ongelukkig via een kopbal zijn eigen doelman passeerde.

Statistieken:

Liverpool - Chelsea 1-1
43' Kuyt 1-0
90+5' J. Riise 1-1(eigen doelpunt)

Toeschouwers: 42.180
Scheidsrechter: Plautz (Oos)
Stadion: Anfield Road
Gele kaart: Terry (Chelsea)

Opstellingen

Liverpool: Reina, Arbeloa, Skrtel, Carragher, Fábio Aurélio (J.Riise/62), Kuijt, Mascherano, Gerrard, Alonso, Babel (Benayoun/76), Torres

Chelsea: P.Cech, Paulo Ferreira, Carvalho, Terry, A.Cole, J.Cole (S.Kalou/ 63), Ballack (Anelka/86), Makélélé, Lampard, Malouda, Drogba

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK!voetbalmanager !