Britten laten jonge kinderen knokken

Een bizar bericht uit Groot-Brittannië bereikte dit weekend de media. Daar zijn ouders die hun kinderen van 5 tot 11 jaar de boksring insturen om te leren vechten. Deze dwaasheid staat bekend als de  'Baby Fight Club' en schijnt een  rage te zijn die momenteel over het eiland trekt.

Zonder hoofdbescherming staan jongens en meisjes op elkaar in te slaan en te trappen onder luide aanmoediging van hun ouders. Dat de koters soms in tranen toe in de ring staan, deert ze niets. Daar worden ze immers hard van. In het conventionele boksen moeten kinderen minimaal 11 jaar zijn om officieel te mogen boksen en is hoofdbescherming verplicht.

Gevraagd naar een reactie aan een ouder waarom hij zijn dochtertje van vijf de ring instuurt, antwoordde deze Brit:  "Het is allemaal voor haar bestwil. Al de trainingen zullen ervoor zorgen dat ze nooit het slachtoffer van een verkrachter wordt. Als ze straks vijftien is, kan ze prima thaiboksen. Als ik haar dat niet zou hebben geleerd, hoe schuldig zou ik me voelen indien ze als tienermeisje wordt verkracht?''

Wat foto's vind je op de site van News of the World.