Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 34

Vandaag werd de laatste speelronde van de Eredivisie gespeeld. PSV pakte drie punten bij Vitesse en werd daardoor opnieuw landskampioen. Excelsior verloor bij SC Heerenveen en zal volgend seizoen in de Jupiler League spelen. Hieronder een overzicht van een aantal gespeelde wedstrijden.

Voorafgaand aan Vitesse-PSV was de opdracht duidelijk voor de Eindhovenaren: minimaal een punt pakken. De ploeg uit Arnhem had veel balbezit maar kon niets inbrengen tegen de verdediging van PSV. In de eerste helft waren Marcellis en Afellay dichtbij een treffer maar het bleef 0-0. In de tweede helft slaagde Farfán erin om Lazovic vrij voor het doel te zetten en hij faalde niet. Kolk stond nog oog-in-oog met Gomes maar er werd niet meer gescoord. Hierdoor mag PSV zich voor de vierde keer op rij kampioen van Nederland noemen.

In Amsterdam was er nog een klein beetje hoop op het kampioenschap maar ondanks de zege op Heracles Almelo bleef de schaal in de koffer. In de eerste helft gingen de Amsterdammers goed van start en na vier minuten kon Suárez al een doelpunt maken. De andere doelpunten in de eerste helft werden gemaakt door Perez en Huntelaar. In de tweede helft speelde Ajax slordig en kon Heracles wat terugdoen via Klavan. Perez en Heitinga pikten nog een doelpuntje mee maar men was vooral bezig met de wedstrijd in Arnhem: 5-1.

VVV-Venlo is erin geslaagd om directe degradatie te voorkomen. In De Koel werd er met 3-0 gewonnen van directe concurrent De Graafschap. VVV had in de eerste helft de beste mogelijkheden en was enkele keren dichtbij een treffer. Soltani en Oost hadden het vizier echter niet op scherp staan. In de tweede helft kwam VVV op voorsprong door een eigen doelpunt van Volmer. Amrabat en Ofrany maakten de andere treffers van de middag: 3-0.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. Feyenoord won van Roda JC en SC Heerenveen won van Excelsior. NEC boekte een knappe zege op NAC Breda en Willem II ging onderuit bij FC Twente. FC Utrecht won met één goal verschil van FC Groningen en AZ won eveneens met één goal verschil van Sparta Rotterdam.