Slachtoffer mensenhandel bij verkeerscontrole

Bij een verkeerscontrole op de A1 bij Deventer donderdagnacht is de politie gestuit op een vrouw die vermoedelijk het slachtoffer is van mensenhandel. De politie heeft het Expertisecentrum Mensenhandel en Mensensmokkel ingeschakeld voor nader onderzoek.

Bij de controle 'Ochtendgloren' werden iets meer dan duizend voertuigen staande gehouden en gecontroleerd. Honderd bestuurders gingen op de bon. De politie vond onder meer soft- en harddrugs en messen. Een automobilist had nog een belastingschuld uitstaan van ongeveer 35 duizend euro. Drie automobilisten werden aangehouden omdat zij zich niet konden identificeren.

Naast de aangehouden voertuigen, controleerde de politie ook ruim 2500 voertuigen met een zogeheten catch-ken, onder meer op snelheid. Een op de drie automobilisten reed te hard. Twee van hen reden volgens de politie harder dan 170 kilometer per uur, waar een maximumsnelheid van 120 kilometer per uur is toegestaan. Zij konden direct hun rijbewijs inleveren.

De verkeerscontrole was een samenwerking tussen onder meer de regionale politie, het Korps Landelijke Politiediensten, de Verkeerspolitie en de politie uit het Duitse Osnabrück.