Voetbal: Uitslag FC Groningen - Ajax

Ajax is erin geslaagd om de titelrace enigszins spannend te houden. De wedstrijd die eigenlijk zondag gespeeld zou worden, werd vanavond winnend afgesloten door de Amsterdammers.

FC Groningen startte sterk maar Ajax slaagde er snel in om de regie over te nemen. Lindgren, die eerder dit seizoen nog voor FC Groningen speelde, maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd met het hoofd. De Amsterdammers kregen vervolgens de beste kansen maar meer treffers bleven uit. In de blessuretijd van de eerste helft kwam FC Groningen langszij door een doelpunt van Cahais.

Na de pauze ontbrandde de wedstrijd volledig. De thuisploeg kreeg veel kansen en kopte via Kolder zelfs op de lat. Het doelpunt viel echter aan de andere kant toen Suárez op aangeven van Rommedahl kon scoren. De Amsterdammers dachten de wedstrijd rustig uit te kunnen spelen maar FC Groningen was nog enkele keren dichtbij de gelijkmaker. Na 93 minuten floot scheidsrechter Braamhaar af en kon de champagne in Eindhoven weer even koud gezet worden: 1-2.

Als PSV komende zondag minimaal een punt pakt op bezoek bij Vitesse zijn de Eindhovenaren opnieuw landskampioen. Als Ajax en Vitesse allebei winnen is Ajax de nieuwe landskampioen.