Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 33

Het seizoen 2007/2008 van de Eredivisie zit er bijna op en de belangen zijn groot. Vandaag zouden er traditioneel negen wedstrijden tegelijk gespeeld worden. Fans van FC Groningen konden zich echter niet beheersen met vuur en scheidsrechter Braamhaar kon de wedstrijd niet door laten gaan. PSV speelde gelijk tegen FC Twente en zal het kampioensfeest moeten uitstellen.

Sparta Rotterdam heeft zich veiliggespeeld door te winnen van SC Heerenveen. In de eerste helft was Heerenveen de betere ploeg en dat resulteerde ook in doelpunten. Pranjic en Sibon scoorden en de drie punten leken in de tas te zitten. In de tweede helft speelde Sparta feller en werden de kansen benut. Dissels, Boukhari en Emnes scoorden. Polak pikte ook een doelpuntje mee vanaf elf meter: 4-2.

PSV zal de champagne weer even koud moeten leggen. De Eindhovenaren kwamen in eigen huis tegen FC Twente niet verder dan een 1-1 gelijkspel. De Tukkers hadden het beste spel terwijl de thuisploeg voor gevaar zorgde via dode spelmomenten. Een fout van Gomes zorgde voor het doelpunt van N'Kufo. In de tweede helft ging PSV op zoek naar de gelijkmaker. Farfán slaagde daarin en redde een punt: 1-1.

Willem II wist in eigen huis te winnen van Feyenoord en heeft directe degradatie weten te voorkomen. De thuisploeg ging fris van start en werd geholpen door Feyenoord-doelman Ekramy. Bij de eerste twee doelpunten ging de Egyptenaar opzichtig in de fout en Demouge kon daarvan profiteren. Boutahar kon voor rust het derde doelpunt maken. In de tweede helft kon Feyenoord geen vuist meer maken. Bahia deed nog iets terug maar de wedstrijd was al gespeeld: 3-1.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. Excelsior en AZ kwamen niet verder dan een gelijkspel en NAC Breda wist met één doelpunt verschil te winnen van Heracles Almelo. De Graafschap en FC Utrecht speelden gelijk en NEC won van Vitesse. VVV-Venlo staat nu op de laatste plaats door het verlies bij Roda JC.