Interview Muntz met Wilders dinsdag online

Het twee uur durende interview dat programmamaker Rob Muntz vrijdagmiddag had met PVV-voorman Geert Wilders wordt dinsdag openbaar gemaakt. Het beeldmateriaal komt tegelijkertijd op de website van Muntz en zijn collega Paul van de Windt, en op die van dagblad De Pers.

Muntz weigert vrijdag iets los te laten over de inhoud van het gesprek, maar De Pers meldt dat Wilders verder is ingegaan op vragen over zijn film 'Fitna'. Ook zou hij vertellen over zijn privéleven en het verscheuren van de koran. Muntz zou hem ook hebben gevraagd naar het onderhoud van zijn blonde lokken en of hij vroeger een moslima als vriendin heeft gehad. Wilders zou tijdens het interview gaandeweg zijn ontdooid.

Muntz kwam met Wilders tot een overeenkomst voor een interview omdat Wilders in zijn film ongevraagd een fragment uit een gesprek tussen de programmamaker en de vermoorde cineast Theo van Gogh had gebruikt. Muntz liet het niet tot een rechtszaak komen, en in ruil daarvoor mocht hij de PVV-voorman interviewen.