Berlusconi: Alleen mooie vrouwen in de regering

Mocht de voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi de parlementsverkiezingen van aanstaande zondag en maandag winnen, dan zal hij mooie vrouwen in zijn regering laten installeren. Vrouwelijke ministers behoren volgens de bekendste geilneef van Italië niet alleen slim te zijn, maar ook mooi.

De knappe hoogopgeleide dames zullen van Berlusconi overigens niet op al te zware ministerposten komen. Ook wil hij er niet meer dan vier in zijn kabinet opnemen. De blonde Stefania Prestigiacomo, die minister van Gelijke Kansen was in de in 2006 gevallen regering van Berlusconi, zal op zeker terugkeren als Berlusconi wint.

De 71-jarige Berlusconi - die bekend staat als een groot liefhebber van vrouwelijk schoon - zei verder dat links ''geen smaak heeft voor vrouwen”. In het huidige linkse kabinet van Romano Prodi zitten zes vrouwelijke ministers, die geen van allen de toets der kritiek van Berlusconi kunnen doorstaan.

Het is niet voor het eerst dat Berlusconi zich seksistisch uitlaat. Zo vroeg een tijdje terug een studente aan hem hoe ze later aan geld moest komen als ze geen vaste baan kon vinden. De rijkste man van Italië antwoordde: "trouw met een rijke man."

Stefania Prestigiacomo