FOK!ster Brechtje laat in ziek paard prikken

Brechtje, de dochter van FOK!-admins Yvonne en Iteejer, heeft in haar zieke paard laten prikken. Dat was vanavond te zien in Hart van Nederland op SBS6. Het paard genaamd Wammes heeft een hoefkatrolontsteking en kreeg acupunctuur.

Vader Johan Heslinga, op FOK! beter bekend als Iteejer, vertelt: "Wammes was voorbestemd als springpaard maar door de ontsteking was hij rijp voor het slachthuis. En omdat Brechtje het een mooi en lief paard vond, hebben wij Wammes gekocht. Bij ons krijgt hij nog een mooi paardenleven." Paardenacupuncturist Ed Talens probeert Wammes te genezen. Johan staat er blanco tegenover. "Aan de ene kant is het raar, je prikt met een naald ergens in en dan moet het beter gaan, maar de gevestigde opinie spreekt elkaar ook tegen, dus je weet nooit."

Talens, die eigenlijk sporters behandelt, heeft al met drie paarden succes geboekt. Bij Wammes haalde hij met naalden de pijn weg uit de ontstoken pees. Als het lukt zal de pees langzaam moeten herstellen. Vooralsnog lijkt de behandeling te werken, zoals in de reportage is te zien. Heslinga: "Ik moet nog zien hoelang dit blijft. Maar voor nu ben ik er blij mee."

Het fragment is hier te zien.