Voetbal: Kwetsbaar Oranje wint in Wenen

Nederland heeft de oefenwedstrijd tegen Oostenrijk gewonnen. Na een 3-0 achterstand stapte Nederland uiteindelijk met een 3-4 overwinning van het veld af.

Voorafgaand leek Nederland weinig moeite te krijgen met Oostenrijk. Van zijn laatste dertien oefenwedstrijden wist het er slechts één te winnen. De start van de wedstrijd was echter dramatisch. Balverlies van Van Persie leidde tot een snelle omschakeling bij de Oostenrijkers, waarbij Ivanschitz Heitinga omspeelde en de 1-0 scoorde. Iets meer dan tien minuten later werd het 2-0 toen Mathijsen miskopte bij een corner en ook Timmer miszat. De Oostenrijker Prödl profiteerde hiervan. Een kwartier later werd het zelfs 3-0 voor Oostenrijk. Het doelpunt was bijna een kopie van het tweede doelpunt. Vlak daarna bracht Huntelaar Nederland weer een beetje terug. Wederom uit een corner kopte hij de 3-1 binnen.

In de tweede helft was Oostenrijk vooral bezig met het verdedigen van de voorsprong en wist Nederland aanvankelijk weinig te creëren. Na twintig minuten in de tweede helft was het Johnny Heitinga die Nederland weer terug in de wedstrijd bracht door uit de kluts de 3-2 te scoren. Hierna ging Oostenrijk weer wat meer naar voren spelen, waardoor er ook voor Nederland weer wat meer ruimte kwam. Tot grote kansen leidde dit aanvankelijk niet. Tien minuten voor tijd kwam dan toch de 3-3. Het 'breekijzer' Jan Vennegoor of Hesselink was hiervoor verantwoordelijk. Uiteindelijk wist Nederland zelfs nog de overwinning te grijpen. Klaas-Jan Huntelaar scoorde de beslissende 3-4.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!