RTL blijft achter Char staan

Ondanks de uitzending van het televisieprogramma Zembla over de werkwijze van het medium Char, blijft RTL achter de Amerikaanse staan. RTL ziet 'geen enkele reden' de samenwerking met het medium Char op te zeggen. In Zembla werd onder andere de Amerikaanse goochelaar en erkend scepticus James Randi opgevoerd. Hij claimde dat Char niet met de doden communiceert. De Amerikaanse gebruikt volgens hem de zogenoemde 'cold reading'-techniek. Door naar letters te vissen en tientallen vragen te stellen, zou ze de familieleden van de overledene zelf het verhaal laten vertellen terwijl ze denken dat de dode met hen communiceert.

Een gast van Char, Yoeri, haalde zelfs de uitzending van RTL niet. "Char zei dingen over mijn vader die helemaal niet klopten. Ik werd steeds chagrijniger en keek niet al te vriendelijk meer." Daarom werd Yoeri helemaal uit de uitzending geknipt.

RTL en Char waren niet in Zembla te zien. Ze weigerden namelijk mee te werken. "Wij werden op het laatste moment benaderd, maar kregen de indruk dat wij onze visie niet op een goede manier konden weergeven in een programma dat al klaar was", zegt Erland Galjaard, programmadirecteur van RTL 4.