John Heitinga naar Atlético Madrid

Het hing al een tijdje in de lucht, maar de kogel is nu eindelijk door de kerk. John Heitinga, het boegbeeld van Ajax, zal vanaf komende zomer voor Atlético Madrid spelen. De verdediger tekent in Spanje een contract voor vijf seizoenen. De Madrilenen zullen tien miljoen euro overmaken op de bankrekening van Ajax.

"Ik sta te trillen van geluk. Dit is een prachtige volgende fase in mijn carrière", aldus de 24-jarige Heitinga. "Ik ben hier op mijn zevende, in de E2, ingestroomd, nadat ik voor mijn verjaardag een Ajax-training cadeau had gekregen. Dit is mijn tweede huis. Ik hoop, en verwacht, écht dat iedereen me deze transfer gunt."

In het verleden heeft Ajax aanbiedingen van Atlético en Sevilla afgeslagen, maar nu kon de club niet weigeren. De gelimiteerde transfersom in het contract van Heitinga speelde hierbij een rol. "Door twee keer een bod van Atlético af te slaan en ook Sevilla de deur te wijzen, heeft ook Martin van Geel aangegeven me niet te willen laten gaan. Sterker nog, hij heeft er maandenlang alles aan gedaan om me te behouden. Dat waardeer ik enorm."

"Mijn doel was afscheid te nemen met nóg een landskampioenschap, maar dat is nu vrijwel onmogelijk. De fans hoeven zich geen zorgen te maken dat ik nu al met mijn gedachten in Madrid ben, want tot het einde van dit seizoen eet ik het gras op", besluit Heitinga.

Martin van Geel, de technisch directeur van Ajax, heeft met teleurstelling gereageerd op het besluit van Heitinga. "Dit is enorm jammer. Maar ook wel begrijpelijk dat een jongen die al zeventien jaar bij Ajax voetbalt ergens anders wil kijken", aldus Van Geel. Volgens de technisch directeur heeft Ajax er alles aan gedaan om Heitinga in Amsterdam te houden. "Daar zijn we maanden mee bezig geweest, maar helaas. Meestal gaat een speler weg bij Ajax als hij net top is. Zie Sneijder vorig jaar."


John Heitinga tijdens zijn laatste klassieker in Amsterdam

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!