Nederlander is technologisch onbenul

Nederlandse huishoudens beschikken over het algemeen over de nieuwste en modernste apparatuur, maar hoe men er mee om moet gaan, vormt vaak een struikelblok. In 29 op de 100 huishoudens weet slechts één persoon hoe alles werkt. Dat blijkt uit een onderzoek van hardwarefabrikant Logitech.

Het onderzoek onder 2.500 Europeanen toont aan dat een programma opnemen of iets installeren voor veel mensen een hele opgave is. Welke functies een apparaat heeft en hoe dit moet worden bediend, wordt door een groot deel van de ondervraagden als complex gezien.

In de meeste huishoudens is voor duizenden euro's aan apparatuur is te vinden. Het aantal afstandsbedieningen voor al deze apparaten, bedraagt in 85 procent van de huishoudens drie of meer. Eenenveertig procent geeft aan zelfs vijf of meer afstandsbedieningen te hebben.

In zestien procent van de huishoudens wordt voor de meest eenvoudige oplossing gekozen als het gaat om de bediening van apparaten. Degene die weet hoe alles werkt, schrijft het simpelweg op een papiertje voor de rest van het gezin.