Seksschandaal Britse manager voetbalclub

Groot-Brittannië smult momenteel van een seksschandaal in het voetbal. De manager van Premier League-club Derby County blijkt een video te hebben gemaakt waarin hij seks bedrijft met een blonde dame, die op zeker niet zijn vrouw is. De ruim een uur durende film is in handen gekomen van de roddelpers, die foto's ervan publiceren en verslag doen van de inhoud.

Manager Paul Jewell, naar eigen zeggen een echte familieman en vader van twee kinderen, is in de film bezig met een vrouw die hij aan de spijlen van een bed heeft vastgeketend. Ook zijn er beelden waarbij dezelfde dame in lingerie op de motorkap van zijn auto ligt.

Jewell (43) verdient 2,4 miljoen euro per jaar als trainer van Derby County. De club verkeert in ernstig degradatiegevaar. De Britten smalen nu dan ook dat Jewell in bed beter scoort dan met zijn club.

Nagenoeg alle Engelse media spreken schande van het gedrag van de coach. Het bestuur van Derby County zegt evenwel dat het op dit moment geen invloed heeft op de relatie met Jewell. "De zaak heeft zich al een tijdje terug afgespeeld en dit is iets wat Paul vooral met zijn gezin moet bespreken. Hij is erg overstuur. Als club geven we hem even de tijd om dit te verwerken'', aldus een verklaring van het bestuur.

NOTW