Voetbal: Uitslagen Eredivisie Speelronde 30

De Eredivisie nadert zijn ontknoping en dit weekend werd er weer een volledige speelronde afgewerkt. PSV deed goede zaken en een nieuw kampioenschap lijkt een kwestie van tijd. Ajax en Feyenoord verloren en hebben het weer spannend gemaakt in de top 5. Hieronder een overzicht van enkele gespeelde wedstrijden.

De wedstrijd tussen SC Heerenveen en Roda JC was zonder enige twijfel het leukste duel van dit weekend. De Friezen gingen fel van start maar Roda nam de regie vervolgens over. De Limburgers wisten met messcherpe counters twee doelpunten te maken en Heerenveen was even van slag af. Voor rust maakte Bradley een aansluitingstreffer, waardoor de wedstrijd spannend bleef. Na de pauze ging Heerenveen flitsend van start. Paulo Henrique scoorde twee minuten na rust en enkele minuten later kwam de thuisploeg langszij door een doelpunt van Beerens. Bradley maakte de 4-3 maar ondanks dat bleef de wedstrijd tot de laatste seconde spannend: 4-3.

Het lijkt erop dat PSV zich kan opmaken voor de 21e landstitel. In het Philips Stadion werd FC Groningen met minimale inspanning opzij gezet. Vanaf het begin creëerden de Eindhovenaren kansen maar bij veel spelers stond het vizier nog niet op scherp. Koevermans was na een half uur wel succesvol en hij scoorde na een fraaie aanval, opgezet door Simons en Bakkal. Na de rust maakte Groningen-doelman Van Loo een grote fout waardoor een schot van Bakkal over de lijn rolde. FC Groningen was geen moment in staat om het PSV moeilijk te maken en daardoor speelde de thuisploeg met de handrem erop. In de slotfase gooide Koevermans het duel op slot: 3-0.

Ajax verloor de uitwedstrijd tegen FC Twente en kan de titel nu definitief uit het hoofd zetten. In de eerste helft zochten beide ploegen de aanval maar het resulteerde niet in echte kansen. Tegen de rust begon Twente beter te spelen en de Amsterdammers konden er niet meer uit komen. Na de rust ging Ajax goed van start maar grote gaten in de defensie van Twente werden niet gevonden. Douglas kopte de bal in eigen doel maar enkele minuten later maakte Wilkshire gelijk. In de slotfase verdiende Ajax een loepzuivere penalty maar scheidsrechter Van Hulten wilde hier niets van weten. In de extra tijd besliste Elia de wedstrijd: 2-1.

Natuurlijk werden er nog meer wedstrijden gespeeld. Vitesse speelde met 3-3 gelijk tegen Roda JC. AZ en De Graafschap kwamen in de sneeuw niet verder dan een 0-0 gelijkspel. FC Utrecht maakte de zorgen bij Excelsior nog groter door met 0-2 te winnen. NEC speelde op de valreep gelijk bij VVV-Venlo. De Rotterdamse derby tussen Sparta Rotterdam en Feyenoord werd gewonnen door Sparta. Het degradatieduel tussen Willem II en Heracles Almelo werd gewonnen door de Tricolores.