De Winter met de dood bedreigd

Volgens tv-producent Harry de Winter is Nederland ''gek geworden''. Hij zegt dat omdat hij per email met de dood is bedreigd na zijn advertentie in de Volkskrant waarin hij de uitspraken van Geert Wilders vergeleek met antisemitisme. “Mensen die zeggen dat het weer die smerige joden zijn, die de moslims de hand boven het hoofd houden'', aldus De Winter.  Hij overweegt om aangifte te doen bij de politie.

De Winter stelde in zijn advertentie dat ''Wij joodse mensen''  als geen ander weten waartoe het soort discriminatie van de PVV-leider kan leiden. "Wilders betoogt dat dé moslim moet worden aangepakt en dat de koran een fascistisch boek is. Zo is ooit de vervolging van de joden begonnen, door het veralgemeniseren van zaken. Daarom is het tijd voor een harder geluid vanuit joodse kring.'' Volgens De Winter zou Wilders allang zijn afgeserveerd en veroordeeld wegens antisemitisme als hij hetzelfde over Joden (en het Oude Testament) gezegd zou hebben als wat hij nu over Moslims (en de Koran) ''uitkraamt''.

Wilders liet gisteren in een reactie weten de argumentatie van De Winter ''volstrekte lariekoek'' te vinden. "Ik heb altijd onderscheid gemaakt tussen individuele moslims en het islamitische geloof."

Update: 11.18 uur
De Winter is woedend over de berichtgeving dat hij bedreigd zou zijn. Per telefoon zei hij vanochtend in het KRO-programma Goedemorgen Nederland dat de dreigementen per email hem niet deren en ook niet ter zake doende zijn. 

Het Algemeen Dagblad had volgens hem ook beloofd er geen aandacht aan te schenken.  De Winter kondigde aan dat hij stappen zal ondernemen tegen de krant en de in zijn ogen ''overspannen'' berichtgeving.   (Fragment kun je hier terugzien/horen, zit aan het begin)