Opnieuw anti-Scientology protesten

Voor de tweede keer dit jaar is er een wereldwijd protest tegen the Church of Scientology gehouden. In plaatsen over de hele wereld gingen aanhangers van Anonymous de straat op om te protesteren tegen de praktijken van de Scientology-sekte.

The Church of Scientology is al enige tijd in ‘oorlog’ met Anonymous. Deze groep mensen, met leden over de hele wereld, begon als internethooligans een kruistocht tegen de kerk. Met onder andere DDOS-aanvallen legden zij wereldwijd internetsites van de kerk plat. Anonymous bleek echter meer te zijn dan een groep internethelden toen zij afgelopen februari massaal de straat op gingen.

Gister werden in Noord-Amerika, Europa, Australië en Azië voor de kantoren en vestigingen van de kerk acties gehouden door Anonymous. Zij deelden flyers uit, hielden toespraken en informeerden mensen over hun acties en waarom zij deze acties houden. Ook in Amsterdam werd gedemonstreerd. Voor het kantoor van Scientology-Nederland aan de Nieuwezijds Voorburgwal stonden zo’n 120 mensen.

Ze protesteerden tegen het feit dat Scientology-Nederland een belastingsvoordeel krijgt. De kerk geeft cursussen aan haar ongeveer 500 Nederlandse leden zonder dat daar belasting over betaald wordt. De organisatie identificeert zichzelf als kerk, en religies betalen in Nederland nauwelijks tot geen belasting omdat zij onder zogenaamde belastingvrijdom vallen. Echter is men van mening dat Scientology-Nederland maar voor vijf procent een religie is en voor 95 procent een commerciële organisatie. Ze vragen namelijk ontzettend veel geld voor de cursussen die ze aan hun leden geven. Leden die de hoogst haalbare gradatie als Scientology-aanhanger willen behalen moeten daar ongeveer 380.000 dollar voor betalen. Onderstaand filmpje is gemaakt bij het protest in Amsterdam.