Omgekomen brandweerduiker blijkt verdronken

De duiker van de brandweer die woensdag omkwam bij het bergen van de auto van de vermiste vader van twee vermoorde kinderen uit Roosendaal, is verdronken. De politie en Arbeidsinspectie onderzoeken nu hoe het duikongeval heeft kunnen gebeuren, meldt het Openbaar Ministerie in Middelburg vrijdagavond.

Woensdag werd de auto van de Roosendaalse vader aangetroffen in het kanaal Gent-Terneuzen bij Westdorpe, waarna het nog tot donderdagavond duurde voor die werd geborgen. Tijdens een van die pogingen, op woensdag, raakte de duiker ernstig gewond. Hij overleed later op de dag.

In de auto werd het stoffelijk overschot aangetroffen van de vader, die werd vermist sinds zijn twee kinderen dood in hun huis in Roosendaal werden gevonden. De politie gaat ervan uit dat de 41-jarige man verantwoordelijk is voor de dood van zijn kinderen van 4 en 6 jaar, vorige maand.

De 38-jarige duiker van het brandweerteam in Terneuzen krijgt een uitvaart met zogeheten korpseer, meldde de gemeente vrijdag. Zo wordt de kist gedragen door brandweerlieden en krijgt de rouwstoet politie-escorte. Wanneer de crematie plaatsvindt is nog niet bekend. Brandweerlieden, andere hulpverleners en collega's van de duiker, die bij Philips werkte, komen zaterdag bijeen om stil te staan bij het ongeluk.