Vrouw in cel vier dagen vergeten

De 38-jarige Adriana Torres-Flores heeft vorige week vier dagen opgesloten gezeten in een cel in een Amerikaans gerechtsgebouw in Washington County zonder eten of drinken. Ook was er in de cel geen toilet aanwezig. De gerechtsdienaar die haar had opgesloten, was haar simpelweg vergeten.

Torres-Flores  moest donderdag voor de rechter verschijnen op verdenking van verkoop van gekopieerde cd's. Omdat ze geen verblijfsvergunning heeft, vond de rechter dat ze moest worden vastgehouden. Daarop werd ze in de cel gezet,  een ruimte met slechts twee banken, een metalen tafel en een lamp die niet uit kon. Nadat ze was ingesloten, kwam er niemand meer langs. Ook vrijdag en het gehele weekend niet. Haar geschreeuw werd door niemand opgemerkt, omdat het gerechtsgebouw vrijwel verlaten was.

Pas maandag werd ze door een medewerker aangetroffen. De vrouw vertelde dat ze dacht dat ze zou sterven. Haar behoefte deed ze op de grond en ze probeerde af en toe te slapen met een schoen als hoofdkussen. Ook had ze het erg koud gehad.

De betrokken gerechtsdienaar is voorlopig op non-actief gesteld. Hij zegt zeer aangedaan te zijn door het voorval. Er zijn inmiddels maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen.