Voetbal: Uitslag PSV - Tottenham Hotspur

PSV heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de UEFA Cup. Een strafschoppenserie, die door de Eindhovenaren beter werden genomen, moest uiteindelijk beslissen welke ploeg doorging. In zowel Londen als in Eindhoven wist de bezoekende ploeg slechts één keer te scoren.

Bij PSV begon Danny Koevermans in de basis. De aanvaller kreeg van trainer Sef Vergoossen de voorkeur boven Danko Lazovic. Op het middenveld koos de Limburgse oefenmeester voor Edison Méndez en Jason Culina. Verder begon Ibrahim Afelly aan de linkerkant op het middenveld. Otman Bakkal en Balazs Dzsudzsák begonnen vanaf de bank.

Om 20:45 uur trapten Tottenham Hotspur af voor de return in de achtste finale van de UEFA Cup. In de eerste tien minuten van de wedstrijd gebeurde er niet bijster veel. De twee ploegen wisten wel wat kleine kansjes af te dwingen, maar deze zorgden nauwelijks voor gevaar. Na een kwartier spelen had Malbranque de eerste treffer van de avond op zijn schoen, maar de Franman schoot naast. Aan de andere kant waagde onder andere Koevermans een poging. Ook deze kans leverde uiteindelijk niets op.

Na ruim een half uur wedstrijd hadden Salcido en Heurelho da Silva Gomes een miscommuncatie. De doelman van de Eindhovenaren wilde de bal pakken, terwijl de Mexicaan in de weg stond. Naarmate de eerste helft vorderde voerde Tottenham Hotspur de druk langzaam op. PSV kwam nauwelijks nog van de eigen helft af. Enkele minuten voor rust probeerde Malbranque het eens van afstand, maar schoot de bal voorlangs.

Direct na aanvang van de tweede helft wist Robbie Keane de bal voor te brengen. Deze kwam in de voeten van Darren Bent terecht, maar Gomes wist een openingstreffer te voorkomen. Kort daarna kreeg Koevermans aan de andere kant een levensgrote kans, maar sprong er onzorgvuldig mee om. In de 65e minuut kregen Afellay en kort daarna Koevermans een geweldige kans op doelpunt, maar beide spelers hadden het vizier niet op scherp staan.

Na iets meer dan 70 minuten kreeg Bent een dot van een kans. De speler durfde het zelf niet aan en gaf Keane de mogelijkheid. Alcides zat er echter goed bij, waardoor Tottenham Hotspur niet op voorsprong kwam. Tien minuten voor tijd kwamen The Spurs op een verdiende voorsprong. Berbatov kon hard uithalen, waardoor de keeper van de Eindhovenaren kansloos was. In de slotfase was Mendéz dichtbij een goal, maar de bal vloog over het doel van de tegenstander. Aan de andere kant vergrootte Bent de voorsprong bijna. De speler kopte echter op het dak van het doel.

De eerste kans in de verlenging was voor Bent, maar de speler van Tottenham Hotspur schoot naast. In het resterende deel van de eerste helft van de verlenging gebeurde er vrij weinig. Hier en daar waren er wel kansjes, maar deze konden elke keer onschadelijk worden gemaakt. In de tweede helft van de verlenging kreeg PSV een aantal kansen op een treffer, maar de spelers van de Brabantse ploeg hadden het vizier niet op scherp staan. Ook de Engelsen kwamen een aantal keer in de buurt van het doel van Gomes. Toch wisten ook zij niet te scoren. In de slotfase was Malbranque heel dichtbij een treffer, maar Gomes stond goed op te letten.