Voettocht naar India strandt in Frankrijk

Icoon Opmerkelijk De 28-jarige Brit Mark Boyle, wilde van Engeland naar India lopen, zonder geld uit te geven. De voettocht die ruim twee jaar zou moeten duren eindigde na 300 mijl al in Calais.

Mark wilde een pelgrimstocht ondernemen naar de geboorteplaats van Gandhi, aan de westkust van India. Het enige dat hij bij zich had, was een aantal shirts, sandalen en zonnebrand. Tegen de tijd dat Mark het Kanaal was overgestoken en in Calais was aangekomen, besloot hij zijn reis al te beëindigen. Het struikelblok was de Franse taal en zijn koude voeten hielpen ook niet erg mee.

Boyle, die is aangesloten bij de Freeconomy-beweging en van al het geld op de wereld af wil, schijft een en ander op zijn blog over dit hachelijke avontuur. "Niemand sprak mijn taal. Ze zien ons alleen maar als een stelletje loslopende backpackers, terwijl het tegenovergestelde waar is." "In Frankrijk zei men dat de Franse bevolking alleen wilde meewerken als we de taal vloeiend spreken... het advies was om via België te reizen.", aldus Mark Boyle.

De 'wereldreiziger' heeft nu het plan opgevat om een rondje door Engeland te gaan lopen.