'Zeg 'ns AAA' scoort ook in theater

De vroegere tv-serie 'Zeg 'ns AAA' doet het ook goed in het theater. "Er zit een stukje nostalgie aan vast dat de mensen aanspreekt", legt acteur en producent Hans Cornelissen uit. "Dat deden we jaren geleden ook met de hele familie. Gewoon gezellig op de zaterdagavond voor de buis hangen kijkend naar 'Zeg 'ns AAA'. Alleen nu in het theater."

Woensdagavond beleeft de theaterreeks 'Met de assistente van dokter Van der Ploeg', die is gebaseerd op de populaire komedie, zijn honderdste voorstelling in Alphen aan den Rijn. "Er komen bloemen, taarten en champagne", vertelt Cornelissen, die in de voorstelling dokter Gert-Jan van der Ploeg speelt. "De champagne komt natuurlijk wel na de voorstelling, anders wordt het een dolle boel."

In 'Zeg 'ns AAA', het eerste toneelstuk over de serie die vier jaar geleden in de theaters te zien was, emigreert doktersechtpaar Lydie en Hans van der Ploeg naar Frankrijk om van hun pensioen te genieten. De praktijk wordt overgenomen door zoon Gert-Jan en zijn vrouw Wiep, opnieuw gespeeld door Cornelissen en Kiki Classen. Mien Dobbelsteen, gespeeld door Carry Tefsen, ondersteunt het nieuwe doktersechtpaar in hun dagelijks leven. De zoon van Gert-Jan, Pimmetje, zorgt voor de nodige verwikkelingen en de moeder van Mien loopt haar veelvuldig voor de voeten.

Met de emigratie van het oude doktersechtpaar in de eerdere productie was er geen rol meer weggelegd voor acteurs Sjoukje Hooymayer en Manfred de Graaf in 'Met de assistente van dokter Van der Ploeg'. "Sjoukje is maanden geleden in Bussum naar de voorstelling komen kijken en vond het helemaal leuk", vertelt de 51-jarige Cornelissen. "Maar ze was zelf wel heel erg blij dat ze niet meer al die uren in de file hoefde te staan."

'Met de assistente van dokter Van der Ploeg' is nog tot en met 15 april in de theaters te zien.