De Wild: "Ik verlang intens terug naar die vrijheid"

Icoon RadioNa een heuse soap vertrok hij bij Radio 538, maar vandaag was hij eindelijk weer terug op de radio. Ruud de Wild sprak in een interview met het Algemeen Dagblad over het heden en het verleden. "Ik verlang intens terug naar die vrijheid. Lekker ouwehoeren, keten en als het een keer zo uitkomt maar zes platen in een uur draaien. Ik kan niet wachten."

"Vooral de muziek ging me steeds meer tegenstaan. Elke dag weer moest ik dezelfde platen draaien. Gek werd ik ervan. Ik kan geen Red Hot Chilli Peppers meer horen. Ik wist op een gegeven moment niet meer welke dag het was. Dan houdt het op. Dan moet je elkaar vrijlaten"
, aldus De Wild. "Ik moest mijn vertrek regelen met John de Mol. Zulke dingen gaan nooit zonder slag of stoot. Gelukkig had hij uiteindelijk begrip voor mijn situatie. Ik wilde graag naar de ochtend. En dat kan niet bij 538, want daar zit Edwin Evers, die al jaren belachelijk hoge marktaandelen haalt."

De deejay erkent dat hij een roerig leven heeft. "Eerlijk gezegd is dat een bewuste keuze. Ik ben altijd onzeker, bang om te falen. Denk ik: kut, ik kan eigenlijk helemaal niets. Dan kan ik echt een paar dagen helemaal van slag zijn. Maar ik móet kwetsbaar zijn. Anders kan ik mijn vak - zowel radio als beeldende kunst - niet goed doen. Als ik te veel zelfvertrouwen heb, komt er niets uit mijn handen. Ik ben sinds kort bezig met portretten. Doordat ik erover twijfel, wordt het steeds beter."

"Er zijn andere dingen voor in de plaats gekomen. Leuke dingen. Mijn kind bijvoorbeeld. Om de week is ze bij mij. Een feest. Ik ben opnieuw getrouwd. Mijn leven is wat dat betreft wel positief veranderd. Ik geniet oprechter. Waar ik vroeger ging voor geld, ga ik nu voor geluk."

Ruud de Wild is vanaf vandaag elke werkdag te horen op Q-Music tussen 6.00 uur en 9.00 uur. In zijn programma wordt hij bijgestaan door Jeroen Kijk in de Vegte.