'VN-gezante Dirie ontvoerd en bijna verkracht'

Icoon Buitenlands De VN-gezante Waris Dirie, die vorige week twee dagen spoorloos was in Brussel, is vandaag in Wenen in het ziekenhuis opgenomen, nadat ze verteld had ontvoerd te zijn en bijna verkracht. Dat berichtte het Oostenrijkse persbureau APA.

Volgens haar advocaat Gerald Ganzger voelde ze zich niet goed en heeft ze verwondingen aan haar schouder en schrammen op haar benen. Afgelopen dinsdagavond heeft een taxichauffeur in Brussel het Somalische ex-fotomodel meegenomen naar zijn huis en haar daar vastgehouden, aldus Ganzger. De 45-jarige Dirie kon haar hotel niet vinden en kwam de taxichauffeur tegen. Hij bood haar aan te helpen zoeken.

Toen de chauffeur het hotel ook niet kon vinden, stelde hij haar voor de nacht bij hem thuis door te brengen. Eenmaal aangekomen, in een buitenwijk van Brussel, probeerde hij haar meerdere keren te verkrachten. Zij wist hem echter tegen te houden doordat ze eerder kickbox-training had gehad.

Uiteindelijk heeft de man Dirie na twee dagen gevangenschap zonder voedsel naar de stad teruggereden, en haar 'ergens' laten gaan, aldus haar manager. Dirie zei later dat de twee dagen ''absoluut verschrikkelijk'' waren.