'Van der Eem bedreigde tv-presentator'

Icoon Misdaad Patrick van der Eem, die Joran van der Sloot voor de verborgen camera van misdaadverslaggever Peter R. de Vries bekentenissen over de verdwijning van Natalee Hollway wist te ontlokken, heeft op Aruba een bekende tv-presentator met de dood bedreigd.

Hij deed dit nadat Van der Eem er achter kwam dat hij zelf stiekem was gefilmd door de Arubaanse interviewer Poentje Castro voor diens programma Un Dia den Bida (Een Dag uit het Leven).

De presentator liet afgelopen zondag in een live-uitzending een voorstukje zien van de verborgen opnames van Van der Eem. Daarin zei de informant van Peter R. De Vries dat hij Joran al jaren kende en dat hij wist wie Natalee Holloway heeft laten verdwijnen. Eerder zei hij nog dat hij Joran pas onlangs in een casino leerde kennen.

Na afloop van de uitzending belde Van der Eem ''woedend'' op naar de Arubaanse studio. ''Zonder dat Patrick het wist, werden zijn dreigementen aan mij door vijftien man publiek gehoord'', zegt Castro, die er op advies van een advocaat vandaag aangifte van doet.

Het gesprek met Van der Eem was twee weken geleden opgenomen. Toen Castro klaar was met zijn vragen, liet hij een camera heimelijk lopen.


Om mee te praten over de zaak, kun je terecht op het Joran van der Sloot-forum. Of lees de special met achtergrondinformatie.

Met dank aan Bilious voor de submit.