Paris Hilton en Irak scoorden in 2007 in de media

Icoon MediaHet Canadese onderzoeksbureau Influence Communication heeft een grootschalig onderzoek verricht naar het nieuwsitem dat in 2007 wereldwijd het meest aanwezig was in de media. De oorlog in Irak en Paris Hilton scoorden het hoogst.

Hilton, die vorig jaar onder meer een paar dagen de cel in moest, was in 2007 als persoonlijkheid het prominentst aanwezig in de wereldwijde media. ''Infotainment en nieuws als een product worden almaar belangrijker'', zo concludeert het onderzoeksbureau.

De oorlog in Irak was het nieuwsfeit waaraan het meeste aandacht werd besteed. Daarnaast was er de media wereldwijd ook veel aandacht aan de Franse en Amerikaanse presidentsverkiezingen, de orkaan Dean, het conflict in Darfoer en de executie van Saddam Hoessein. Verder werd veel bericht over het laatste Harry Potterboek en de verdwijning van het Britse meisje Maddie McCann in Portugal. Dat laatste item was overigens vooral 'hotnews' in Europa en Noord-Amerika. De rest van de wereld deed het weinig.

Het Canadese onderzoeksbureau nam 632 miljoen nieuwsitems in 22 talen uit 120 landen onder de loep. Het ging daarbij om nieuwsberichten in kranten, op radio en televisie en internet.

Een zoekopdracht op FOK! naar nieuwskoppen in 2007 levert op dat er 46 berichten over Paris Hilton gingen en 95 over Irak.



Meest genoemde personage

Met dank aan static voor de submit.