Debat tussen democraten loopt uit de hand

Icoon PolitiekDe ongemeen spannende voorverkiezingen tussen de democratische kandidaten Barack Obama en Hillary Clinton wordt alsmaar feller. Ook hun fans voeren de discussie op het scherpst van de snede.

In de stad Montgomery heeft de 28-jarige Jose Ortiz zijn schoonbroer Sean Shurelds gestoken met een mes, nadat deze hem probeerde te wurgen. Aanleiding was een verhit debat over de democratische kanshebbers.

Een justitiemedewerker verwoordt de gebeurtenissen als volgt: "De een is aanhanger van Barack Obama, en de ander is een supporter van Hillary Clinton, en een verbaal conflict werd bloederig toen één schoonbroer de ander probeerde te wurgen, en het slachtoffer reageerde met een mes en zijn schoonbroer in zijn maag stak."

De politie trof het mes in de vaatwasser aan. Shurelds is in kritieke conditie overgebracht naar het ziekenhuis. Ortiz is in afwachting van een rechtszaak achter slot en grendel geplaatst. Tegen 20.000 dollar zou hij op borg vrij kunnen komen. Indien de rechter hem voor 4 november 2008 schuldig acht, zal hij evenwel niet in staat zijn om te stemmen.