Pedozeiler Optimax stopt met kinderlessen

De veroordeelde pedofiele zeilschoolhouder Bas R. is toch gestopt met zijn zeilschool en dus met het lesgeven aan kinderen. Bas kwam in het nieuws doordat hij ná een veroordeling voor ontucht met kinderen toch zijn zeilschool Optimax voortzette en Peter R. de Vries een en ander aan de kaak stelde.

Onder druk van de media en de publieke opinie heeft R. toch zijn school gesloten. Op de site staat: 'Hierbij delen wij u mede dat Zeilschool Optimax en de ouders gezamenlijk tot de conclusie zijn gekomen dat, door de aanhoudende media-aandacht en de daaruit voortvloeiende bedreigingen, welzijn en veiligheid van staf en kinderen voor het komend seizoen niet te waarborgen valt. Om die reden hebben wij besloten alle geplande activiteiten voor 2008 te staken. Dit spijt ons zeer, voor iedereen.'


Peter R. de Vries besteedde vorig jaar aandacht aan Optimax met een undercoveroperatie. Hierin bleek dat R. gewoon weer les gaf aan kinderen zonder dat de ouders wisten wat hij had gedaan. Op geheime opnames was te zien dat R. zich voordeed als iemand die juist zieke jongetjes weer liet opbloeien.