Zware aardbeving Indonesië, 7.6

Icoon Buitenlands Vanochtend heeft een zware aardbeving met een kracht van 7.5 op de schaal van Richter Indonesië getroffen. De beving vond plaats ruim 300 kilometer uit de kust van het eiland Sumatra.

De lokale autoriteiten melden vooralsnog geen slachtoffers of materiële schade. Er is ook geen waarschuwing voor mogelijk tsunamigevaar uitgegaan. Het Pacific Tsunami Warning Center in Hawaii houdt het gebied wel extra in de gaten.

De tsunami die op 2e Kerstdag 2004 aan meer dan 300.000 mensen het leven kostte, was het gevolg van een beving in dezelfde regio. De aardbeving had toen een kracht van 9.0 en was de zwaarste in veertig jaar.

Update:
De Indonesische autoriteiten melden dat minstens drie mensen zijn omgekomen als gevolg van de aardbeving. Nog eens 25 mensen zijn zwaar gewond. Verder wordt er melding gemaakt van schade aan veel gebouwen. Direct na de beving zijn veel mensen naar hoger gelegen gebieden gevlucht uit angst voor een tsunami. Het Pacific Tsunami Warning Center heeft twee uur na de beving het gebied weer veilig verklaard, omdat er geen grote golven zijn waargenomen. De zwaarte van de beving is bijgesteld naar 7.6

Subheader

Locatie van de aardbeving


Meer informatie over aardbevingen vind je natuurlijk ook op het Fok!Forum