Johan Cruijff terug bij Ajax

Icoon AjaxJohan Cruijff gaat zich intensief bezighouden met het technisch beleid van Ajax en het bestuur van de club stapt nog voor het einde van dit seizoen op. Dat zijn de belangrijkste uitkomsten van een bijeenkomst van de ledenraad van Ajax gisteravond in de Amsterdam Arena.

De raad was bijeen gekomen om te praten over het rapport van de commissie Coronel. Daarin staat harde kritiek op het bestuur en op de directie van de Amsterdamse club. Cruijff was tot ieders verrassing ook aanwezig.

Johan Cruijff had eerder al aangegeven open te staan voor een technische functie bij Ajax. Op het verzoek van de ledenraad zei hij dan ook ja. Over de precieze invulling van Cruijffs functie wordt nog overlegd.

De ledenraad koos ook voor een nieuwe bestuursstructuur. In de nieuwe constructie staat de directie onder leiding van een algemeen directeur die tevens het boegbeeld van de club moet zijn. Het huidige Bestuur, bestaande uit voorzitter John Jaakke, bestuurslid technische zaken Hennie Henrichs en bestuurslid financiële zaken Joop Saan, heeft aangegeven op te stappen zodra die nieuwe structuur gereed is.

Met dank aan CSI_MIAMI en partyyboyy voor de submit.
Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Voetbalmanager!