Man belt politie met gsm die dief naar hem gooit

Bij onze zuiderburen heeft een dief het zijn slachtoffer wel erg gemakkelijk gemaakt. De dief smeet tijdens de achtervolging die volgde op het stelen van een mobieltje, de telefoon naar het hoofd van de rechtmatige eigenaar. Het slachtoffer raapte zijn bezit op, en gebruikte het ding vervolgens om onder het rennen de politie te bellen.

Het slachtoffer, een kroegbaas uit het Belgische Aalst staakte de achtervolging niet, ook niet toen hij een tweede gsm naar zijn hoofd kreeg geslingerd. In de hoop aan zijn belager te kunnen ontsnappen, wierp de 29-jarige Belg Zacharia E. zelfs twee bakstenen naar het hoofd van het slachtoffer.

De politie was inmiddels gearriveerd, en viste de gsm-dief uit de struiken. In de zakken van de beste man visten de agenten nog drie gestolen mobieltjes.

Ondanks dat het slachtoffer zijn gsm weer heeft teruggekregen, is de kroegbaas, die gelijk vanachter de tap de achtervolging inzette, wel vijftien euro aan kleingeld kwijt. "Ik liep daar met mijn schort met kleingeld en die muntjes kletterden tijdens het rennen de straat op. Het moet een gek gezicht zijn geweest: lopen, mijn schort dichthouden en tegelijkertijd nog eens bellen ook. Ik heb na de arrestatie het parcours nog eens opnieuw afgelegd, maar ik heb maar een paar muntstukken teruggevonden", vertelt hij.